Nieuws

Hoe interpreteer ik een ingrediëntenlijst?

Hoe interpreteer ik een ingrediëntenlijst?

De ingrediëntenlijst op voedselverpakkingen is wettelijk verplicht. Ook andere informatie op voedselverpakkingen zoals allergenen, voedingswaardetabellen is verplicht en fabrikanten van voedingsmiddelen dienen daarop te letten. Maar hoe komt zo’n ingrediëntenlijst tot stand? En hoe vaak worden ze gelezen? En in hoeverre zijn ze duidelijk voor de consument? Allerlei onderwerpen die we ons als consument kunnen afvragen.

Lees meer
Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Lees meer
6 redenen waarom je havermout moet eten

6 redenen waarom je havermout moet eten

Havermout; oeroude graan is nu een hype geworden en wordt op verschillende manieren gegeten. Van de klassieke havermoutpap tot verwerking in smoothies en in omeletjes. Granen als havermout mogen zeker een hype zijn want ze kennen vele gezondheidsvoordelen. Ik vertel je graag waarom havermout niet mag ontbreken in je voorraadkast.

Lees meer
Gluten; zijn ze echt zo slecht?

Gluten; zijn ze echt zo slecht?

Als je ooit op het internet op zoek bent gegaan naar informatie over afvallen in gewicht durf ik met alle zekerheid te zeggen dat je minstens één artikel bent tegengekomen dat je glutenvrij moet gaan eten voor gewichtsverlies.

Lees meer
Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Lees meer