Recept Groentemuffins

Genieten van muffins zonder schuldgevoel!

Heerlijk recept voor het zondag ontbijt! Of vries het in en heb je een snelle, gezonde en uiteraard een lekkere ontbijt voor doordeweeks!

Ingrediënten (voor 12 muffins)

  • 250 gram volkorenbloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 20 gram carobepoeder (kan je vinden bij de toko of reformzaken)
  • 75 gram rozijnen (of cranberry’s, abrikozen of ander gedroogd fruit)
  • 1 grote wortel of 2 kleine
  • 1 middelgrote courgette
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 130 ml olijfolie
  • 3 st. eieren
  • Eventueel fijngehakte nootjes (amandelen, pistache, walnoten)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvormpjes in. Laat de rozijnen 10 minuten wellen in lauw water. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel in een kom, en doe het carobepoeder erbij. Voeg het fijn gesneden gedroogde fruit toe en maak een kuiltje in het midden.
  2. Meng in een andere kom de geraspte worteltjes en geraspte courgette, olie en de eieren. Giet het mengsel in het kuiltje van het bloemmengsel. Meng alles goed door elkaar tot een net samenhangend geheel (niet te lang anders worden ze taai).
  3. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven. Controleer eerst altijd met een prikkertje of er niks blijkt plakken. Open de oven niet tijdens het bakken. Laat ze een beetje afkoelen voordat ze uit de vormpjes gehaald worden.

Eet smakelijk!

Bron

Dit bericht verscheen ook op https://huurdersvitaal.nl

Genieten van muffins zonder schuldgevoel!

Bericht info

Gepubliceerd op: 19 januari 2021
Categorie: Recepten

Alle tags

Meer tips

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Turks courgette-ei pannetje

Turks courgette-ei pannetje

Ingrediënten 1 stuk lichtgroene courgette (te koop bij de Turkse winkel) 4 stuks eieren 1 stuk ui 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel...

Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Gerelateerde berichten

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Lees meer
Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Lees meer