Turks courgette-ei pannetje

Ingrediënten

  • 1 stuk lichtgroene courgette (te koop bij de Turkse winkel)
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Snijd de courgette in dunne blokjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of persen).
  3. Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook.
  4. Zet het vuur op middelhoog en bak 2 tot 3 minuten. Voeg daarna toe de courgetteblokjes.
  5. Voeg zout en zwarte peper toe en bak terwijl je goed omschept. De courgetteblokjes moeten goed garen.
  6. Klop de eieren los in een aparte kom en verspreid dit in de pan over de courgetteblokjes.
  7. Zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zo nog 5 minuten doorgaren. Haal daarna van het vuur af en voeg indien gewenst chilivlokken toe.
Bron

Dit bericht verscheen ook op https://turksedietist.nl

Turks Courgette-ei pannetje (Turks: Yumurtali Kabak Kalye)

Bericht info

Gepubliceerd op: 29 april 2021
Categorie: Recepten

Alle tags

Meer tips

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Gerelateerde berichten

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Lees meer
Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Lees meer