Recept Haverkoekjes met gedroogd fruit

Koekjes kunnen ook gezonder, dat bewijst dit recept!

Ingrediënten voor 15 koekjes:

  • 70 gram havermout
  • 1 stuk ei
  • 1 kleine banaan
  • 1 stuk appel
  • 5 stuks walnoten
  • 15 stuks amandelen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 stuks medjoul dadels
  • 2 stuks gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Snijd het gedroogd fruit, de walnoten en de amandelen fijn.
  2. Prak de banaan met een vork.
  3. Verwijder het schil van de appel en rasp.
  4. Doe het ei in een mengkom en klop het los met een vork.
  5. Doe alle ingrediënten in de mengkom en meng alles goed met een spatel.
  6. Zet de oven op 180 graden en leg een bakpapier op een ovenplaat.
  7. Vorm met 2 lepels mooie koekjes van het beslag en leg deze op het ovenplaat.
  8. Bak de koekjes ongeveer 25-30 minuten.

Eet smakelijk!

 

Bron

Dit bericht verscheen ook op https://huurdersvitaal.nl

Koekjes kunnen ook gezonder, dat bewijst dit recept!

Bericht info

Gepubliceerd op: 19 januari 2021
Categorie: Recepten

Alle tags

Meer tips

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Turks courgette-ei pannetje

Turks courgette-ei pannetje

Ingrediënten 1 stuk lichtgroene courgette (te koop bij de Turkse winkel) 4 stuks eieren 1 stuk ui 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel...

Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Gerelateerde berichten

Volkoren simit

Volkoren simit

Ik ben dol op ontbijten in het weekend. Lekker uitgebreid, heerlijke warme Turkse ontbijtgerechten, warme broodjes… en natuurlijk niet te vergeten een...

Lees meer
Gezonde ‘Muhallebi’

Gezonde ‘Muhallebi’

‘Muhallebi’ is een traditionele Turks toetje en werd zelfs in de Ottomaanse tijd graag gegeten. Het is een toetje op melkbasis en om die reden wordt het beschouwd als een licht toetje.

Lees meer